Menü Bezárás
Sinterit SLS 3D nyomtató, poliamid por alapú SLS nyomtatás

Kezdőlap  >  Ipari 3D nyomtatók  >  Sinterit SLS 3D nyomtatók

SINTERIT SLS 3D NYOMTATÓK

Erős, funkcionális alkatrészek SLS 3D nyomtatással

Az SLS (szelektív lézeres szinterezés) technológia segítségével olyan erős, tartós, beépítésre alkalmas, bonyolult geometriájú végtermékeket állíthatunk elő, amelyek kiváló mechanikai tulajdonságaiknak köszönhetően jó hőtűrő képességgel és kémiai ellenállósággal bírnak. A nyomtatás során az SLS 3D nyomtató a poliamid port lézer segítségével összeolvasztja, majd az elkészült nyomat az utókezelő állomásba kerül, ahol eltávolítjuk róla a támasztékként is szolgáló port (amelynek jelentős része újrahasznosítható). A poros technológia előnye, hogy nagy tervezői szabadságot biztosít, mivel SLS nyomtatás esetén nincs szükség támasztékra, illetve az így készült tárgyak izotróp tulajdonságúak, azaz az FDM nyomtatással ellentétben minden irányban közel azonos a terhelhetőségük.

A lengyel Sinterit cég közel 10 éve foglalkozik SLS 3D nyomtatók fejlesztésével. Céljuk, hogy kiváló ár-érték arányú professzionális SLS nyomtatóikkal szélesebb piaci szegmens számára is elérhetővé tegyék az ipari minőségű SLS 3D nyomtatást. Nyomtatóikhoz már 10 saját fejlesztésű alapanyagot kínálnak, amelyek között az SLS nyomtatáshoz leggyakrabban használt PA12 és PA11 mellett megtalálhatók a szénszál erősítéses (Carbon Fiber), rugalmas (Flexa) vagy ESD SLS alapanyagok is. 

Miért érdemes az SLS nyomtatást alkalmazni?

Igény szerinti gyártás házon belül

Az SLS 3D nyomtatás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy igény szerint gyártsanak alkatrészeket, így nincs szükség nagy raktárkészletre, amellyel csökkennek a tárolási költségek. Ez a just-in-time gyártás biztosítja számukra, hogy gyorsan reagáljanak a változó piaci igényekre és optimalizálják ellátási láncukat. Ezenkívül az SLS technológia lehetővé teszi az alkatrészek gyors testreszabását jelentős többletköltségek nélkül, így ideális egyedi prototípusok vagy kisebb alkatrész szériák gyártáshoz.

Tervezési szabadság és komplexitás

A poros technológiai egyik legnagyobb előnye a tervezési szabadság, amely lehetővé teszi bonyolult geometriájú, belső üregekkel vagy alámetszésekkel rendelkező tárgyak  költséges szerszámozás vagy összeszerelés nélküli legyártását. Ennek a formai szabadságnak köszönhetően optimalizált funkcionalitású, jobb teljesítményű és csökkentett tömegű alkatrészek hozhatók létre.

Fenntartható gyártás

Az SLS 3D nyomtatás az anyagpazarlás minimalizálásával elősegíti a gyártás fenntarthatóságát. A por azon része, ami nem került összeolvasztásra a nyomtatás során jelentős mértékben újra felhasználható, ezzel csökken az anyagfelhasználás és a környezetterhelés. Továbbá a házon belüli gyártás alkalmazásával nincs szükség az alkatrészek távoli országokból történő beszerzésére, így csökken a szállítással járó szénlábnyom.

Kompakt SLS 3D nyomtatók

Sinterit LisaX_SLS_3Dnyomtató

Lisa X

Nyomtasson gyorsabban kiváló minőségű SLS alkatrészeket. Nagyobb nyomtatási mennyiség és forradalmian gyors prototípuskészítés.

Sinterit LisaPro_SLS_3Dnyomtató

Lisa PRO

SLS 3D nyomtató kiváló minőségű funkcionális prototípusokhoz, kutatómunkához és a terméktervezési folyamat felgyorsításához.

Lisa

A legkompaktabb SLS 3D nyomtató az additív gyártás megkezdéséhez.

Sinterit kompakt sls 3D nyomtatók összehasonlítása

IPARI SLS 3D nyomtatás

Sinterit NILS 480 Ipari SLS 3D nyomtató

Széles SLS 3D alapanyag választék

Sinterit PA11-CF SLS 3D nyomtató alapanyag, por alapú SLS nyomtatás

PA11 CF (Carbon Fiber)

Sinterit PP Polypropylene (PP) SLS 3D nyomtató alapanyag

Polypropylene (PP)

Sinterit Flexa Bright SLS 3D nyomtató alapanyag

FLEXA Bright

Sinterit FLEXA-Performance SLS 3D nyomtató alapanyag

FLEXA Performance

Akik a Sinterit SLS nyomtatóit választották

Árajánlattal illetve vásárlás előtti szaktanácsadással kapcsolatban forduljon bizalommal szakértőinkhez

Szívesen megismerné nyomtatóinkat működés közben? Jöjjön el hozzánk egy gyakorlati bemutatóra, ahol a gépek kezelésében jártas kollégáink válaszolnak kérdéseire és megosztják a nyomtatások során szerzett tapasztalatukat

Telefon: +36 1 477-4070   Email: 3d@kvint-r.hu