Menü Bezárás

Kezdőlap  >  3D nyomtatás  >  3D szkennerek

Professzionális 3D szkennerek

A 3D technológia más területeihez hasonlóan a 3D szkennerek esetében sem létezik egyetlen, mindenki számára megfelelő megoldás. Ezért ajánlott még vásárlás előtt leszűkíteni a felhasználási területet, hogy ki tudjuk választani az adott alkalmazásnak megfelelő készüléket.

Evixscan kézi és asztali 3D szkennerek, 3D szkennelés
ExiXscan Optima 3D szkenner, 3D szkennelés

EviXscan Optima+ M 3D szkenner

Az EviXscan Optima+ M extrém nagy felbontást biztosít akár 0.009 mm pontossággal, nagy pontsűrűséggel és 320 x 190 x 120 mm-es mérési tartománnyal. 

A szkennert nagy precizitást igénylő Reverse Engineering feladatokra, minőségellenőrzésre és gyors prototípusgyártási folyamatokhoz ajánljuk.

Max. pontosság:  0.009 mm

Szkennelési mérettartomány: 7 – 100 cm

Pontsűrűség: 117 p/mm2

EviXscan 3D Heavy Duty Quadro 3D szkenner

Az EviXscan Heavy Duty Quadro strapabíró burkolatának és rendszerének köszönhetően szélsőséges körülmények között, széles skálán változó hőmérsékleti- és fényviszonyok mellett is megbízhatóan használható.

A két szkennelési tartomány lehetővé teszi mind a nagyobb tárgyak, például szerszámok vagy öntőformák, mind a kisebb, precíziós alkatrészek geometriájának mérését.

Max. pontosság: 0.013 mm

Pontsűrűség: 116 / 50 p/mm2

EviXscan-3D-Heavy-Duty
Calibry kézi 3D szkennerek, 3D szkennelés
Calibry 3D szkenner

Calibry kézi 3D szkenner

Professzionális minőség, megfizethető áron

 

A Calibry 3D szkennerek beépített képernyővel rendelkeznek, használatuk könnyen elsajátítható, felhasználóbarát kialakításúak, emellett professzionális megoldást kínálnak 3D szkennelési feladatokhoz elérhető áron.

Max. pontosság: 0.1 mm

Felbontás: 0.6 mm

Textúra rögzítése: igen

Calibry Mini kézi 3D szkenner

A Calibry Mini kisméretű tárgyak (~2 – 30 cm) akár 0.07 mm pontosságú 3D szkennelését teszi lehetővé. A készülék könnyű, megbízható és felhasználóbarát, a beépített érintőképernyő pedig megkönnyíti a szkennelés folyamatát.

Max. pontosság: 0.07 mm

Felbontás: 0.15 mm

Textúra rögzítése: igen

Calibry Mini kézi 3D skenner, 3D szkennelés
Shining 3D szkennerek, 3D szkennelés

EinScan SE/SP

Az EinScan SE/SP kedvező árú, de mégis gyors, pontos és megbízható 3D szkennelési megoldást kínál tervezők, vagy oktatási intézmények számára.

  • Pontosság: 0.05 vagy 0.1 mm
  • Két szkennelési mód állvány vagy forgóasztal használatával
  • Széles szkennelési tartomány a kicsitől a nagy tárgyakig (~3 – akár 120 cm)
  • Textúra rögzítésére is alkalmas
Shining SP 3D szkenner

Asztali és kézi 3D szkennerek összehasonlítása

A megfelelő 3D szkenner kiválasztásánál fontos szempont, hogy szabadon mozgatható kézi, vagy fix asztali, azaz valamilyen állványra szerelt eszközt szeretnénk.

Pontosság és felbontás

Habár mindkettő verzióval elérhető a 100 mikron alatti, vagy akár a még nagyobb pontosság, a fix szkennerek alapvetően nagyobb pontossággal rendelkeznek működési elvükből adódóan, mint a hasonló árkategóriájú kézi eszközök.

Mobilitás

Mozgathatóság szempontjából egyértelműen könnyebb dolgunk van egy kézi szkennerrel, amellyel akár a külső helyszínen történő szkennelés is könnyebben megoldható.

Automatizálás

Az állványra szerelt 3D szkennerek használata esetében az ismételhetőség nagy előny, amely főleg minőségellenőrzési és összehasonlítási folyamatoknál, nagyobb darabszámok esetén hasznos.

Szkennelendő tárgyak mérete

Mindkét típussal igen széles skála fedhető le a tárgyak méretét tekintve. Az asztali szkennerek ideálisabbak a legkisebb, akár néhány cm alatti tárgyakhoz, míg például egy autót vagy nagyobb szobrot kézi szkennerrel célszerűbb digitalizálni.

Komplex formák

Az igazán komplex vagy organikus formák, nehezen elérhető belső geometriák és furatok könnyebben szkennelhetőek egy szabadon mozgatható kézi eszközzel.

Kezelhetőség

Mindkét típus használata könnyen elsajátítható, azonban a kézi szkennerek esetében még könnyebb tanulhatóságot tapasztalhatunk, amelyet sok esetben beépített képernyő segít elő.

3D szkenner beszerzését tervezi? Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám:  +36 1 477 4070 

Email:  3d@kvint-r.hu