Menü Bezárás

Pályázatok

VEKOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Projekt címe :       

Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása

Szerződés száma:

VEKOP-2.1.1-15-2016-00157

Az Andrews IT Engineering Mérnöki, Információtechnikai és Szolgáltató Kft. és a  Kvint-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Kft. konzorciumot alkotva a VEKOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázat keretében „Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása” címmel elnyert 224 680 800 Ft vissza nem térítendő pályázati forrás által jut fejlesztési lehetőséghez.

A projekt célja:

Az ipari kutatási és kísérleti fejlesztési projekt eredményeként egy intelligens, menedzselt informatikai biztonsági szolgáltatások nyújtására alkalmas platformot (iMSSP) kívánunk létrehozni.

 A platform egységes felületen lesz képes az alá csatolt biztonsági alrendszerek kezelésére, melyek tűzfal, webportál tűzfal, VPN, logelemző, behatolás érzékelő, spam szűrő, malware szűrő, sérülékenység vizsgáló és monitoring funkcionalitásokat fognak megvalósítani. Ez olyan komplex szolgáltatási csomag nyújtását teszi lehetővé, mely alkalmas általános, (jellemzően kis és középvállalati környezetben előforduló) elvárások teljesítésére is, de egyedi (jellemzően nagyvállalati környezetben), magas szintű biztonsági elvárások kielégítésére is alkalmas.

Projekt adatai:

 • Kedvezményezett neve: Andrews IT Engineering Mérnöki, Információtechnikai és Szolgáltató Kft.
 • Konzorciumi tag: KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: „Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása”
 • Projekt azonosítója: VEKOP-2.1.1-15-2016-00157
 • Támogatás összege: 224.680.800,- Ft
 • Támogatás mértéke: 68,68%
 • A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.02.
 • A projekt fizikai befejezésének határideje: 2019.10.3

GINOP 2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Projekt címe:

Digitális pigment átalakításos (DPM) textilnyomtató fejlesztése

Szerződés száma:  

GINOP-2.1.7-15-2016-01995

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy Digitális Pigment átalakításos textilnyomtató kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és festékkezelő , vezérlő rendszerek kifejlesztésével.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy eddig a nyomtatási fejlesztések elsősorban a síkbeli nyomatok képminőségének és a nyomtatás sebességének javításának irányába mozogtak. Ugyanakkor jelentős igény jelent meg, a textil felületek nyomtatására mind egyedi, kisszériás nyomatok, mind nagyszériás ipari nyomatok készítése vonatkozásában.

A Digitális Pigment Átalakításos technológia alkalmazásával egy nyomtatási lépésben képes a textil saját anygának átszínezésével leképezni a nyomatot. Az eddig használt technológiai eljárásoktól eltérően a Digitális Pigment átalakításos textilnyomtató nem igényli a textil vegyszeres előkezelését a nyomtatások előtt. Így a DPM technológia kevesebb festék és vegyszer felhasználás mellett nagyobb sebességet és termelékenységet kínál, továbbá extrém puha tapintású felületet eredményez a nyomtatott textil anyagán. A nyomat előhívása hőkezeléssel 160-190 Celsius fokon történik. A fejlesztés célja egy A2-es tintasugaras nyomtató alapokon kifejlesztett, DPM technológiájú direkt textil nyomtató, átalakított festékadagoló és vegyszeradagoló rendszerrel mely alkalmas az újratöltésre. Textilia/poló rögzítő, léptető elektro-mechanikus tárgyasztallal, vezérlő elektronikával, driver készletettel mely lehetővé teszi a nyomtató illesztését, minden különösebb szakmai ismeret nélkül a különböző operációs rendszereket használó számítógépekhez. A nyomtató max felbontása 1440×2880, max. nyomtatási felület 420×600 mm. Színes textil felületeknél két menetes, fehér textil felületeknél egy menetes nyomatképzéssel.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.

A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 129 296 151,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

 • Kedvezményzett neve: KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: „Digitális pigment átalakításos (DPM) textilnyomtató fejlesztése”
 • Projekt azonosítója: GINOP-2.1.7-15-2016-01995
 • Támogatás összege: 129 266 233,-Ft
 • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.08.31. 

GINOP 2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Projekt címe:

Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése

Szerződés száma: 

GINOP-2.1.1-15-2015-00656

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy digitális adaptív tárgynyomtatót kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és elektronikai elemek, valamint festék és bevonó anyagok és vezérlő rendszerek kifejlesztésével, kutatásával, különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomtatás technikában jelenleg, a gyártók által kínált modellek kizárólag síkbeli papír alapú nyomtatásra képesek. A gyakorlatban a tárgyak geometrikus és amorf felületekkel és különféle anyag és felületi minőséggel rendelkeznek. A projekt célja a tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése mely alkalmas a különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani a fent említett technológiát, kutatásokat kell folytatnunk az amorf felületek nyomtathatósága vonatkozásában, ill. a kutatások alapján egy matematikai modellt kell felállítani, amely alapján ki tudjuk fejleszteni az amorf felületek nyomtatási, képleképzési technológiáját, mely alatt jelen esetben a torzulásmentes nyomat nyomtatást értjük.

A különböző anyagminőségű tárgyak felületén a bublejet technológiájú tintasugaras festékek nem tudnak megtapadni, ill. nem jön létre tartós adhéziós kapcsolat a festékréteg és a különböző anyagminőségű felületek között. Ezért kutatásokat kell végeznünk a különféle anyagok esetén a bublejet technológiákhoz használt festékek és a különböző anyagminőségű felületek adhéziós tulajdonságai vonatkozásában, meg kell határoznunk, hogy milyen határfelületi követelményeket kell teremteni a bublejet festékek optimális tapadásához, valamint meg kell határozni milyen határfelületi tapadási tulajdonságokat igényelnek a különböző anyagminőségű felületek.Az elméleti kutatási eredmények alapján ki kívánunk fejleszteni egy határfelületi bevonó anyag családot, ami kielégíti a fent részletezett feltételrendszert.

Az adaptív tárgynyomtatóhoz ki kívánunk fejleszteni egy illesztő programcsaládot, amely lehetővé teszi az eszköz csatlakozását a különféle operációs rendszerrel rendelkező számítástechnikai eszközökhöz, valamint egy felhasználóbarát kezelői programot, amivel tetszőleges digitális formátumú tartalmakat tudunk megjeleníteni a nyomtató segítségével a tárgyakon.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 139 426 908,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

 • Projekt megnevezése: „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése”
 • Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00656
 • Támogatás összege: 139 426 908,-Ft
 • Támogatás intenzitása: 66%
 • A projekt befejezési dátuma: 2018.11.15.