Menü Bezárás

PÁLYÁZATOK

Projekt címe :    „GINOP Plusz-3.2.1-21 „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül”

Projekt azonosítószáma: BP/0701/29484-2/2023

A KVINT-R Kft. 11 651 905 Ft támogatást nyert a „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” c. pályázati kiíráson.

Jelen projekt keretén belül az alábbi képzések megvalósításának költségét, továbbá a képzések időtartamára kieső bérköltséget, projekt előkészítési, projektmenedzsment és szakmai megvalósítási költséget számoljuk el 24 fő munkavállaló vonatkozásában:

 • Angol KER szinthez nem köthető nyelvi kompetencia-és készségfejlesztés
 • Táblázatkezelés
 • Szövegszerkesztési ismeretek fejlesztése
 • Projektalapú csapatmunka

A képzések megvalósítása révén tevékenységünk szakmai színvonala jelentős mértékben emelkedni fog, hiszen alkalmazottjaink szakmai kompetenciái bővülnek az igénybevételre kerülő képzési szolgáltatások révén.

A projekt várhatóan 2024.10.31-én kerül befejezésre.

Projekt címe :       

Nagy szilárdságú ipari alkatrészek és gyártáshoz szükséges szerszámrendszerek gyártásának megvalósítása

Projekt azonosítószáma:

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02907

A projekt célja:

A Kvint-R Kft. budapesti telephelyén jelenleg is gyárt műanyag alkatrészeket additív gyártástechnológiával, azonban ezek a termékek elsősorban modellezési célokra  alkalmasak, valamint kis terhelési környezetben használhatók az alkatrészek. A modellezési tevékenységet elsősorban az autóipari beszállító cégek veszik igénybe. Ezen cégek jelezték hogy szükségük lenne a modelleken túl nagy szilárdságú a berendezésekbe beépíthető funkcionálisan működő alkatrészekre nagy sorozatban, valamint gyártó üzemeikben az alkatrészek gyártásához szükséges szerszám rendszerekre. Ezen alkatrészek és szerszámok gyártására alkalmas 3D CNC gyártástechnológián  és 3D fémnyomtatási technológián alapuló kis üzemet kívánunk létrehozni Kecskeméti telephelyünkön.

Pályázathoz kapcsolódó energetikai beruházás:

 Az üzem energia ellátását részben megújuló energia felhasználásával, napelem rendszer telepítésével kívánjuk megoldani. Melyet a telephelyen található épületek tetőszerkezetén kívánunk kialakítani.

Beszerezni kívánt 3D CNC gyártó berendezések:

1db Haas UMC 1250SS, nagy méretű 5 tengelyes megmunkáló központ

A berendezés alkalmas öt tengely mentén történő 3D alapú műanyag és fémmegmunkálásra, (bonyolult 3D geometriákat lehet vele gyártani),  mind nagy, mind kis sorozatgyártásra. A berendezést az additív gyártástechnológia komplementer berendezésének szánjuk, egyrészt az additív technológiával előállított modellek alapján, a forgácsolással költséghatékonyan előállítható, műanyag alkatrészek sorozatgyártását kívánjuk vele megvalósítani.

Másrészt külső gyártók számára a műanyag alkatrészek sorozat gyártásához szükséges szerszám rendszerek azon komponenseit, melyek forgácsolással is előállíthatóak, kívánjuk vele előállítani. A forgácsolással nem előállítható komponenseket pedig additív 3D fémnyomtató berendezéssel gyártanánk le, ami már beszerzésre és üzembehelyezésre került miskolci telephelyünkön.

1 db Haas CL-1. CNC automata eszterga

A bonyolult geometriák mellett szükség van egyszerübb kis alkatrészek gyártására is, ezzel a berendezéssel a Haas UMC 1250SS, nagy méretű 5 tengelyes megmunkáló központ kiegészítőjeként nagy sorozatban lehet gyártani, ezeket a kis csatlakozó elemeket, hüvelyeket, patronokat stb. A berendezés a rúd adagolóból automatikusan adagolja a fém ill. műanyag  alapanyagot rúd formában, ezt esztergálási és marási egységgel kombinálva tudja megmunkálni.

Projekt adatai:

 • A projekt megvalósításának kezdete: 2022.03.01
 • A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.08.31.
 • Támogatás összege: 123 742 756 Ft
 • Összköltség: 176 775 366 Ft
 • Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02907

Projekt címe :       

Nagy kapacitású, 3D fém nyomtató hulladék fémport, valamint por technológiájú 3D műanyag nyomtató hulladék port újra felhasználható alapanyaggá regeneráló berendezés kifejlesztése és piacra vitele

Projekt azonosítószáma:

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00009

A projekt célja:

Jelen projekt célja egy nagy teljesítményű és sebességű, védőgázas környezetű, folyamatos üzemű, centrifugál szelektor elkészítése, mely alkalmas lesz 3D fém nyomtató hulladék fémport, valamint por technológiájú 3D műanyag nyomtató hulladék por , újra felhasználható  alapanyaggá  regenerálni.

A 3D fém és műanyag nyomtatás  során keletkezettt hulladék fémpor és műanyagpor, veszélyes hulladéknak minősül, melynek mennyisége a gyártott termék tömegének 6-7 szerese. A projekt által létrehozott termék segítségével a veszélyes hulladék mennyisége 95%-ban regenerálható, így nagy mértékben csökkenthető a környezeti terhelés.

A jelenleg alkalmazott regenerálási technológia a  fölös  fémpornak egy alacsony frekvenciás  rezgő gravitációs lineáris szitasoron való átvezetésén alapul, azonban a kis szemcseméret miatt, rendkívül lassú a szelekció ill. a lassú ülepedés miatt, sok a lebegő részecske. A kis hatékonyság miatt ez a módszer, csak a kisméretű  prototípus gyártásnál használható. Nagy kapacitású és méretű nyomtatásoknál keletkező regenerálható fémpor mennyiség esetén, nem alkalmazható. A hatékonyságot, nagy nyomású, nagy sebességű centrifugál szelektálással kívánjuk  növelni,  azonban a kis szemcseméret miatt, a fémpor hajlamos a por robbanásra. A nagy kapacitású szelekció megvalósítása érdekében kutatásokat folytatunk az anyag minőség, a szemcseméret, a szelekciós környezet (szelektálási atmoszféra), centrifugálási sebesség, reakció képesség viszonylatában, hogy meghatározható legyen, milyen paraméterek alkalmazása mellett lehet  biztonságosan üzemeltetni a nagy sebességű szelekciót. Mivel a jelenleg használt szeparációs technológia alkalmazható a műanyag poros 3D nyomtatókban keletkező szeparációra is, megvizsgáljuk, hogy a fejlesztendő centrifugál szeparátort, milyen változtatásokkal tehetjük alkalmassá műanyag porok regenerálására is.

A kutatások lehetővé teszik egy nagy sebességű, védőgázos környezetű folyamatos üzemű centrifugál szelektor, elkészítését A centrifugál szelektor szitáját a szemcseméret függvényében cserélhetőre alakítjuk ki. A folyamatos adagolást egy szabályozott adagolóval és szállító spirállal oldjuk meg, melynek hajtása a szitálási teljesítmény függvényében szabályozza a belépő anyagáramot. A szennyező és túlméretes részecskék a lejtősre kialakított centrifugál szita alacsonyabbik végén, egy tároló edénybe hullik, míg a regenerált fémpor a palást mentén egy regenerált anyag tárolóba hullik. A teljes rendszer egy izolált védőgázos környezetben üzemel, melynek összetétele folyamatosan, aktívan ellenőrzőt. Az oxigén tartalom kritikusra való növekedése esetén a vezérlő rendszer leállítja, reteszeli a berendezést. A centrifugál szita méretének növelésével, növelhető a berendezés teljesítménye. Így egy skálázható termék család hozható létre, mely alkalmazkodik a felhasználói igényekhez. A rendszert a letapadás elkerülése és a szitálási folyamat intenzifikálása érdekében nagy frekvenciásan rezegtetjük.

Kifejlesztünk egy opcionálisan az adagoló tartályhoz csatlakoztatható  3D hulladék fém és műanyag porokat közvetlenül a 3D fém/ műanyag nyomtatóból a regeneráló berendezés adagoló tartályába átemelő anyag továbbító rendszert. A nyomtatóhoz kapcsolunk, egy ürítő vákum tartályt, melybe gravitációsan befolyatjuk a fém/műanyag por hulladékot, a vákum tartályhoz alulról csatlakozik az anyagkeverő rendszer, ami nagy nyomású gázt injektál a lepergő porba és fluid állapotba hozza, melyből a fluidum, a szállító csőrendszerbe kerül, ahol magával ragadja a nagy sebességgel keringő védőgáz és az adagoló tartályba juttatja.  Az anyagtovábbítás egy gázban lebegő por fluid elszíváson alapuló, porszívó rendszerhez hasonló zárt rendszerrel történik. A por robbanás és a nagy reakcióképességű porok oxidációjának elkerülése érdekében védőgáz atmoszférában történik a szállítás.

Projekt adatai:

 • A projekt megvalósításának kezdete: 2021.03.29.
 • A projekt fizikai befejezésének határideje: 2024.03.28.
 • Támogatás összege: 361 654 942 Ft
 • Összköltség: 520 750 282 Ft
 • Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00009

VEKOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Projekt címe :       

Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása

Szerződés száma:

VEKOP-2.1.1-15-2016-00157

Az Andrews IT Engineering Mérnöki, Információtechnikai és Szolgáltató Kft. és a  Kvint-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Kft. konzorciumot alkotva a VEKOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázat keretében „Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása” címmel elnyert 224 680 800 Ft vissza nem térítendő pályázati forrás által jut fejlesztési lehetőséghez.

A projekt célja:

Az ipari kutatási és kísérleti fejlesztési projekt eredményeként egy intelligens, menedzselt informatikai biztonsági szolgáltatások nyújtására alkalmas platformot (iMSSP) kívánunk létrehozni.

 A platform egységes felületen lesz képes az alá csatolt biztonsági alrendszerek kezelésére, melyek tűzfal, webportál tűzfal, VPN, logelemző, behatolás érzékelő, spam szűrő, malware szűrő, sérülékenység vizsgáló és monitoring funkcionalitásokat fognak megvalósítani. Ez olyan komplex szolgáltatási csomag nyújtását teszi lehetővé, mely alkalmas általános, (jellemzően kis és középvállalati környezetben előforduló) elvárások teljesítésére is, de egyedi (jellemzően nagyvállalati környezetben), magas szintű biztonsági elvárások kielégítésére is alkalmas.

Projekt adatai:

 • Kedvezményezett neve: Andrews IT Engineering Mérnöki, Információtechnikai és Szolgáltató Kft.
 • Konzorciumi tag: KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: „Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása”
 • Projekt azonosítója: VEKOP-2.1.1-15-2016-00157
 • Támogatás összege: 224.680.800,- Ft
 • Támogatás mértéke: 68,68%
 • A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.02.
 • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.10.31.

GINOP 2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Projekt címe:

Digitális pigment átalakításos (DPM) textilnyomtató fejlesztése

Szerződés száma:  

GINOP-2.1.7-15-2016-01995

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy Digitális Pigment átalakításos textilnyomtató kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és festékkezelő , vezérlő rendszerek kifejlesztésével.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy eddig a nyomtatási fejlesztések elsősorban a síkbeli nyomatok képminőségének és a nyomtatás sebességének javításának irányába mozogtak. Ugyanakkor jelentős igény jelent meg, a textil felületek nyomtatására mind egyedi, kisszériás nyomatok, mind nagyszériás ipari nyomatok készítése vonatkozásában.

A Digitális Pigment Átalakításos technológia alkalmazásával egy nyomtatási lépésben képes a textil saját anygának átszínezésével leképezni a nyomatot. Az eddig használt technológiai eljárásoktól eltérően a Digitális Pigment átalakításos textilnyomtató nem igényli a textil vegyszeres előkezelését a nyomtatások előtt. Így a DPM technológia kevesebb festék és vegyszer felhasználás mellett nagyobb sebességet és termelékenységet kínál, továbbá extrém puha tapintású felületet eredményez a nyomtatott textil anyagán. A nyomat előhívása hőkezeléssel 160-190 Celsius fokon történik. A fejlesztés célja egy A2-es tintasugaras nyomtató alapokon kifejlesztett, DPM technológiájú direkt textil nyomtató, átalakított festékadagoló és vegyszeradagoló rendszerrel mely alkalmas az újratöltésre. Textilia/poló rögzítő, léptető elektro-mechanikus tárgyasztallal, vezérlő elektronikával, driver készletettel mely lehetővé teszi a nyomtató illesztését, minden különösebb szakmai ismeret nélkül a különböző operációs rendszereket használó számítógépekhez. A nyomtató max felbontása 1440×2880, max. nyomtatási felület 420×600 mm. Színes textil felületeknél két menetes, fehér textil felületeknél egy menetes nyomatképzéssel.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.

A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 129 296 151,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

 • Kedvezményzett neve: KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: „Digitális pigment átalakításos (DPM) textilnyomtató fejlesztése”
 • Projekt azonosítója: GINOP-2.1.7-15-2016-01995
 • Támogatás összege: 129 266 233,-Ft
 • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.08.31. 

GINOP 2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Projekt címe:

Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése

Szerződés száma: 

GINOP-2.1.1-15-2015-00656

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy digitális adaptív tárgynyomtatót kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és elektronikai elemek, valamint festék és bevonó anyagok és vezérlő rendszerek kifejlesztésével, kutatásával, különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomtatás technikában jelenleg, a gyártók által kínált modellek kizárólag síkbeli papír alapú nyomtatásra képesek. A gyakorlatban a tárgyak geometrikus és amorf felületekkel és különféle anyag és felületi minőséggel rendelkeznek. A projekt célja a tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése mely alkalmas a különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani a fent említett technológiát, kutatásokat kell folytatnunk az amorf felületek nyomtathatósága vonatkozásában, ill. a kutatások alapján egy matematikai modellt kell felállítani, amely alapján ki tudjuk fejleszteni az amorf felületek nyomtatási, képleképzési technológiáját, mely alatt jelen esetben a torzulásmentes nyomat nyomtatást értjük.

A különböző anyagminőségű tárgyak felületén a bublejet technológiájú tintasugaras festékek nem tudnak megtapadni, ill. nem jön létre tartós adhéziós kapcsolat a festékréteg és a különböző anyagminőségű felületek között. Ezért kutatásokat kell végeznünk a különféle anyagok esetén a bublejet technológiákhoz használt festékek és a különböző anyagminőségű felületek adhéziós tulajdonságai vonatkozásában, meg kell határoznunk, hogy milyen határfelületi követelményeket kell teremteni a bublejet festékek optimális tapadásához, valamint meg kell határozni milyen határfelületi tapadási tulajdonságokat igényelnek a különböző anyagminőségű felületek.Az elméleti kutatási eredmények alapján ki kívánunk fejleszteni egy határfelületi bevonó anyag családot, ami kielégíti a fent részletezett feltételrendszert.

Az adaptív tárgynyomtatóhoz ki kívánunk fejleszteni egy illesztő programcsaládot, amely lehetővé teszi az eszköz csatlakozását a különféle operációs rendszerrel rendelkező számítástechnikai eszközökhöz, valamint egy felhasználóbarát kezelői programot, amivel tetszőleges digitális formátumú tartalmakat tudunk megjeleníteni a nyomtató segítségével a tárgyakon.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 139 426 908,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

 • Projekt megnevezése: „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése”
 • Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00656
 • Támogatás összege: 139 426 908,-Ft
 • Támogatás intenzitása: 66%
 • A projekt befejezési dátuma: 2018.11.15.