Menü Bezárás

Kezdőlap  >  3D nyomtatás  >  3D nyomtatók

PROFESSZIONÁLIS ÉS IPARI 3D NYOMTATÓ RENDSZEREK

A professzionális 3D nyomtatók közös jellemzője a kiváló minőség, részletgazdag nyomtatás és ismételhetően pontos mérettartás. Legyen szó prototípus gyártásról, szerszám vagy alkatrész készítésről, ezek a megbízható készülékek megoldást kínálnak a legkülönbözőbb ipari kihívásokra.

Portfóliónkban  megtalálhatók a 3D Systems, HP Jet Fusion, Sinterit, 3DGence, Evo-Tech, Builder 3D, Craftbot, Mimaki professzionális gépei, amelynek köszönhetően ügyfeleink 9 különféle technológiából (SLA, SLS, DMP, MJP, DLP, CJP, MJF, FFF, UV-curable Inkjet) választhatják ki a gyártási igényeiknek legjobban megfelelő megoldást.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk a választásban: 3d@kvint-r.hu

3D Systems

Cégünk 2015 óta a 3D Systems kizárólagos magyarországi forgalmazója és kompetencia központja. Az Egyesült Államokban alapított cég 1986 óta fejleszt 3D nyomtatókat, alapító tagja Charles Chuck Hull, a sztereolitográfia (SLA) feltalálója és szabadalmaztatója. A több mint harminc éves múltra visszatekintő cég fejlesztéseinek köszönhetően a 3D Systems  mára a világ egyik legnagyobb 3D nyomtató gyártójává vált, mérnökei folyamatosan kutatják a 3D technológiában rejlő új lehetőségeket. Az elmúlt években történt szédületes innovációnak köszönhetően a 3D Systems jelenleg a világon egyedülálló módon 6 féle nyomtatási technológiában (SLA, SLS, DLP, MJP, CJP, DMP) kínál professzionális  3D nyomtatókat.

HP 3D Printing

A HP nagyjából öt éve nagy fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy az irodatechnika – azon belül is a tintasugaras nyomtatás – területén szerzett közel 30 éves tapasztalataira alapozva kifejleszti első 3D nyomtatóját. A működési elv hasonló, csak itt papír helyett egy poliamid porréteg felületére nyomtatnak és az elkészült nyomtatást elmozdítják lefelé, így az egymásra épülő rétegek végeredményben egy tárgyat hoznak majd létre. Az ötletet fejlesztés követte, amelynek eredményeként létrejött a HP egyedülálló technológiája a Jet Fusion.  

Sinterit

A lengyel Sinterit cég közel 10 éve foglalkozik SLS 3D nyomtatók fejlesztésével. Céljuk, hogy kiváló ár-érték arányú professzionális gépeikkel szélesebb piaci szegmens számára is elérhetővé tegyék az ipari minőségű SLS 3D nyomtatást. Legújabb kompakt készülékük a Sinterit Lisa X nyomtatási sebességben és minőségben is felveszi a versenyt a nagy ipari berendezésekkel, kisvállalkozások számára is elérhető áron.

3DGence

A lengyel 3DGence ipari szálhúzásos nyomtatókra specializálódott. Céljuk, olyan megbízható és költséghatékony berendezések gyártása, amelyek nyílt alapanyagrendszerüknek köszönhetően sokoldalúan használhatók az ipar különböző területein. A zárt, fűtött munkatér és a magas extrudálási hőmérséklet lehetővé teszi könnyű, de erős alkatrészeket készítését kompozit (PA-CF, PC-CF) vagy nagy hőállóságú alapanyagból (PEEK, PEKK, ULTEM™).

3DGence ipari szálhúzásos 3D nyomtató | Nagy hőállóságú műszaki alapanyagok nyomtatása | ULTEM, PEEK, PEKK, ABS |

Builder 3D

A holland gyártó Builder Extreme nyomtató családja az egyik legnagyobb munkatérrel rendelkező FDM technológiájú ipari 3D nyomtató a piacon, elérhetővé és megfizethetővé teszi a nagyformátumú 3D nyomtatást legyen szó akár autóipartól, építészetről,  reklám- vagy divatszakmáról. A négy eltérő méretű modell jól illeszkedik a felhasználói igényekhez, a teljesen zárt munkatér pedig biztosítja a lehető legjobb felületi minőséget és problémamentes anyagkezelést. 

 

EVO-Tech

Az osztrák EVO-TECH 2013 óta foglalkozik 3D nyomtatók fejlesztésével és gyártásával, a szálhúzásos gyártási technológia (FFF) felső kategóriáját képviselő professzionális 3D készülékeik már számos ipari és kereskedelmi vállalatnál bizonyítottak Ausztriában és Németországban. Nyomtatóik zárt, fűtött nyomtatási terének köszönhetően kiváló minőségű, precíz nyomtatok készíthetők, olyan nagy szilárdságú, ipari felhasználásra alkalmas alapanyagok alkalmazásával, mint a Lexan, Ultem vagy a szénszállal (carbon fiber) erősített PA-CF. A robosztus kialakítás nagy pontosságot és műszaki biztonságot ad.

Cratfbot 3D nyomtatók

CraftBot

A magyar fejlesztésű és gyártású Craftbot 3D nyomtatók, megbízhatóságuknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően hamar népszerűek lettek az FDM/FFF piacon, mára több mint 10 000 ezer példányt vásároltak belőlük világszerte. Viszonteladóként és hivatalos magyarországi szervizközpontként már szinte a kezdetektől jelen vagyunk a cég életében, ennek köszönhetően megbízható szakmai támogatást tudunk nyújtani a CraftBot 3D nyomtatók beüzemelését, kezelését illetve javítását illetően.

Mimaki

Az 1975-ben alapított Mimaki cég mára a különféle speciális nyomatási megoldások egyik piacvezetőjévé vált, legyen szó UV álló festéket alkalmazó plotterekről vagy textilnyomtatókról. A 2D nyomtatás területén megszerzett tapasztalatokra építve kifejlesszék saját 3D nyomtató termékcsaládjukat. Az 3DUJ-2207 és a 3DUJ-553 színes 3D nyomtatók egyedülálló módon képesek több mint 10 millió szín megjelenítésére, ezáltal kiválóan alkalmasak különféle design tárgyak, prototípusok, építészeti modellek, térképek, ajándékok nyomtatására. 

SZAKTANÁCSADÁS ÉS KONZULTÁCIÓ

A gyártási igényeknek legjobban megfelelő alapanyag és készülék kiválasztása összetett, szaktudást igénylő feladat, mivel a döntéshez számos paramétert figyelembe kell venni. Nincs olyan 3D nyomtató, ami  univerzálisan mindenre használható, ezért elsődlegesen érdemes meghatározni a felhasználási területet, hogy milyen méretben, mennyiségben, pontossággal szeretnénk nyomtatni, illetve hogy milyen legyen a tárgyak felületi minősége, tartóssága, anyagszerkezeti stabilitása. Amennyiben bizonytalan a 3D nyomtató kiválasztását illetően, mindenképpen ajánljuk, hogy kérjen időpontot ingyenes konzultációra, ahol tapasztalt szakértő kollégáink felmérik igényeit, ismertetik a lehetőségeket és segítenek kiválasztani a legalkalmasabb készüléket és alapanyagot. 

Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám:  +36 1 477 4070 

Email:  3d@kvint-r.hu 

TECHNOLÓGIÁK ÉS KÉSZÜLÉKEK

Az országban egyedülálló módon 9 különféle technológiában kínálunk professzionális 3D nyomtatókat.

Figure 4 3D nyomtató nyomatok

DLP ipari 3D nyomtatók

A 3D Systems által kifejlesztett Figure 4 (DLP) technológia gyors, precíz és költséghatékony gyártást tesz lehetővé, az újabb és újabb különféle tesztlaborok által bevizsgált építőanyagok pedig széles felhasználási lehetőséget kínálnak a tervező mérnökök, formatervezők és gyártók számára. A 3D Systems Figure 4 Standalone, Modular és Production ipari 3D nyomtatók a felhasználási igényekhez igazítható skálázási lehetőséget kínálnak a gyártás optimalizálása érdekében.

Figure 4 Standalone 3D nyomtató

Figure 4 Standalone

Ipari 3D nyomtató gyors és költséghatékony gyártáshoz

Technológia: DLP 3D nyomtató
Munkatér: 12,48 x 7,02 x 19,6 cm
Maximum felbontás: 1920 x 1080 pixel
Pontosság: 65 mikron 

Figure 4 Modular

Rugalmasan bővíthető félig automatizált 3D gyártási rendszer

Technológia: DLP 3D nyomtató
Munkatér: 12,48 x 7,02 x 34,6 cm
Maximum felbontás: 1920 x 1080 pixel
Pontosság: 65 mikron 

Figure 4 Production 3D nyomtató

Figure 4 Production

Teljesen integrált gyártási rendszer közvetlen digitális gyártáshoz

Technológia: DLP 3D nyomtató
Munkatér: 12,48 x 7,02 x 34,6 cm
Maximum felbontás: 1920 x 1080 pixel
Pontosság: 65 mikron 

Figure 4 Jewelry 3D nyomtató

Figure 4 Jewelry

Ultra gyors és pontos 3D nyomtató ékszerészeti célokra

Technológia: DLP 3D nyomtató
Munkatér: 124,8 x 70,2 x 196 mm
Maximum felbontás: 1920 x 1080 pixel
Pontosság: 65 mikron 

SLA ipari 3D nyomtatók

A 3D Systems Projet és ProX SLA ipari 3D nyomtatói az integrált hardverrel, szoftverrel és alapanyagokkal olyan teljeskörű megoldást kínálnak, amellyel képesek a legjobb felületi minőséget, megismételhetőséget és megbízhatóságot nyújtani a gyártás során. A 3D Systems a sztereolitográfia (SLA) megalkotójaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég ebben a technológiában, a rendelkezésre álló különféle alapanyagok széleskörű felhasználást tesznek lehetővé. Az SLA technológiával rendkívül pontos, részletgazdag, sima felületű tárgyak hozhatók létre, ezért kiválóan alkalmazható prototípus készítésre, végtermék gyártásra, öntési mintákra, szerelvényekre és orvosi modellekre egyaránt.

SLA 3D nyomtató nyomat
3dsystems proJet 6000 SLA 3D nyomtató

ProJet 6000 HD

Kiemelkedő nyomtatási minőség és pontosság SLA technológiával

Technológia: SLA 3D nyomtató
Munkatér: 25 x 25 x 25 cm
Maximum felbontás: 4000 DPI
Pontosság: 0,025 mm-0,05 mm 

ProJet 7000 HD

Megbízható integrált SLA 3D nyomtató, megnövelt nyomtatási tér

Technológia: SLA 3D nyomtató
Munkatér: 38 x 38 x 25 cm
Maximum felbontás: 4000 DPI
Pontosság: 0,025 mm-0,05 mm 

ProX 800

Részletgazdag, nagy méretű tárgyak nyomtatása SLA technológiával

Technológia: SLA 3D nyomtató
Munkatér: 12,48 x 7,02 x 34,6 cm
Maximum felbontás: 2000 DPI
Pontosság: 0,025 mm-0,05 mm 

ProX 950

Nagyformátumú SLA 3D nyomtató, kiváló felületi minőségű nyomatok

Technológia: SLA 3D nyomtató
Munkatér: 150 x 75 x 55 cm
Maximum felbontás: 2000 DPI
Pontosság: 0,025 mm-0,05 mm 

DMP ipari 3D fémnyomtatók

A 3D Systems DMP (Direct Metal Printing) technológia lehetővé teszi olyan rendkívül bonyolult geometriájú fém alkatrészek nagy pontossággal történő legyártását, amelyek a hagyományos fémipari eljárásokkal nem készíthetők el. A DMP 3D nyomtatókkal gyártott alkatrészek zárványmentes, teljesen tömör (99.99% denzitású), kémiailag homogén anyagszerkezetűek. Mechanikai tulajdonságaik tekintetében nem maradnak el a hagyományos fémipari eljárással készített alkatrészektől, sőt sok esetben felül is múlják azokat. A fémnyomtatással készült tárgyak ugyanúgy megmunkálhatók (forgácsolás, polírozás, hőkezelés, bevonatolás), mint a hagyományos technológiával legyártott alkatrészek.

DMP 3D nyomtató nyomat

DMP Flex 100

A DMP 3D fémnyomtató termékcsalád legkisebb készüléke

Technológia: DMP 3D nyomtató
Munkatér: 10 x 10 x 9 cm
Pontosság: ± 0.1-0.2% ± 50 μm minimum

Alapanyagok:

LaserForm CoCr (B)
LaserForm 17-4PH (B)
LaserForm 316L (B)
LaserForm CoCr (C)

3d-systems-dmp-dental-100 ipari 3D nyomtató

DMP Dental 100

Ipari 3D fémnyomtató fogászati célra

Technológia: DMP 3D nyomtató
Munkatér: 10 x 10 x 9 cm
Pontosság: ± 0.1-0.2% ± 50 μm minimum

Alapanyagok: LaserForm CoCr (C)

3d-systems-dmp-flex-350 ipari 3D nyomtató

DMP Flex 350

Ipari 3D nyomtató kiváló minőségű fém alkatrészek gyártásához

Technológia: DMP 3D nyomtató
Munkatér: 27,5 x 27,5 x 42 cm
Pontosság: ± 0.1-0.2% ± 100 μm minimum

Alapanyagok:

LaserForm Ti Gr1 (A)²
LaserForm Ti Gr5 (A)²
LaserForm Ti Gr23 (A)²
LaserForm AlSi10Mg (A)3
LaserForm AlSi7Mg0.6 (A)3
LaserForm Ni625 (A)³
LaserForm Ni718 (A)³
LaserForm 17-4PH (A)³
LaserForm 316L (A)³
LaserForm CoCrF75 (A)³
LaserForm Maraging Steel (A)³

SLS 3D nyomtató nyomat

SLS ipari 3D nyomtatók

A 3D Systems ProX és sPro SLS 3D nyomtatók segítségével kemény, tartós, összetett funkcionális alkatrészeket gyárthat, kiváló felületi minőséggel, felbontással, megismételhetőséggel és alacsony összköltséggel. Az SLS alapanyagok széles kínálatában megtalálhatók merev, elasztomer, nagy ütésállóságú és magas hőállóságú anyagok is.

MJP ipari 3D nyomtatók

A MultiJet Printing (MJP) technológia segítségével gyorsan és egyszerűen állíthat elő nagy pontosságú, sima felületű, részletgazdag tárgyakat, alkatrészeket. A ProJet MJP 3D nyomtatóihoz tartozó VisiJet alapanyagok széles választéka változatos felhasználást tesz lehetővé legyen szó koncepciómodellekről, funkcionális prototípusokról, szerszámokról vagy öntési mintákról.

CJP ipari 3D nyomtatók (színes)

A 3D Systems ProJet CJP 3D nyomtatói élénk, valósághű színes 3D nyomtatási megoldást kínálnak fotórealisztikus koncepciómodellek, látványtervek, prototípusok, szimulációs és sebészeti modellek elkészítéséhez.

MJF ipari 3D nyomtatók

A HP által kifejlesztett MJF (Multi Jet Fusion) technológia kiválóan alkalmas tartós, beépíthető, funkcionális tárgyak gyártására. A nyomtatott alkatrészek megközelítik, sőt sok esetben meg is haladják a fröccsöntött termékek terhelhetőségét, mindezt formai megkötés nélkül. 

FFF 3D nyomtató filament

FFF 3D nyomtatók

Az FFF (Fused Filament Fabrication) az egyik legelterjedtebb és költséghatékonyabb 3D technológia, amellyel gazdaságosan állíthatunk elő funkcionális prototípusokat és végtermékeket egyaránt. A nyomtatás egy hőre lágyuló műanyag szál (filament) felhasználásával történik, amit a 3D nyomtató behúz egy fűtött extrúderbe, itt megolvasztja az anyagot és egy fúvókán keresztül rétegről rétegre haladva felépíti belőle a tárgyat. Portfóliónkban megtalálhatók a Craftbot professzionális asztali gépei, az Evo-tech zárt, fűtött munkaterű ipari készülékei és a Builder XXL méretű nagyformátumú 3D nyomtatói.

UV curable inkjet (Mimaki) 3D nyomtatók

A Mimaki 3D nyomtatók egyedülálló módon több mint 10 millió színárnyalat előállítására képesek, a nagy felbontásnak köszönhetően pedig a legapróbb részleteket is pontosan megjelennek a nyomatokon.
A Mimaki ideális megoldást kínál olyan felhasználási területeken, amelyek színhelyes és precíz prototípusokat igényelnek, például figura- és játéktervek, építészeti modellek és kisebb tárgyak formatervei.