3D nyomtatás

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás a 21. század forradalmian új technológiája. A 3D nyomtatás segítségével háromdimenziós tárgyakat…

More...
Logisztikai megoldások

Logisztikai megoldások

A Printronix Inc. piacvezető fejlesztője és gyártója az ipari, a back office, és a szállítmányozás területén használt nyomtatási megoldásoknak. A Printronix sormátrix nyomtatók, termo-, és lézernyomtatók éppúgy megtalálhatók az ipari gyártósorok mellett, mint az értékesítés és logisztika területén. Az egységes koncepcióval…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
    Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15-2015-00656 pályázati támogatás       Megkezdődtek a fejlesztési és megvalósítási munkák az „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése” cí...
 • Brother PocketJet széria - A zsebben hordható...
  Nyomtatás bárhol és bármikor az új Brother PocketJet 600 mobil nyomtatókkal      A Brother Magyarországon is bevezeti az új PocketJet 600 mobil nyomtató sorozatát, amelyek elképesztően kisméretűek, mégis A4-es méretben nyomtathatunk velük ott ahol éppen szükség van rá. Kis méretének köszönhetően táskában vagy ...
 • Sornyomtatók féláron
  A T6212, T6215 és a T6218 modellek most féláron rendelhetők! Csúcsteljesítménnyel a maximális elvárásokért A T6212, T6215 és a T6218 a világ legmodernebb sornyomtató generációjának leggyorsabb típusai. Sebességük percenként 1200, 1500 ill. 1800 sor! Óránként több mint 1700, 2200 ill. 2600 oldal kinyomtatásával is elboldo...

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

befektetes a jovobe logo

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15-2015-00656 pályázati támogatás

 

 

 

Megkezdődtek a fejlesztési és megvalósítási munkák az „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése” című, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalato K+F+Itevékenységének támogatása keretében megvalósuló projektben, Miskolcon, konzorciumi együttműködés keretében. Konzorciumi partner a Mikro Stúdió Kft.

 

 

 

 

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy digitális adaptív tárgynyomtatót kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és elektronikai elemek, valamint festék és bevonó anyagok és vezérlő rendszerek kifejlesztésével, kutatásával, különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomtatás technikában jelenleg, a gyártók által kínált modellek kizárólag síkbeli papír alapú nyomtatásra képesek. A gyakorlatban a tárgyak geometrikus és amorf felületekkel és különféle anyag és felületi minőséggel rendelkeznek. A projekt célja a tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése mely alkalmas a különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

 

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani a fent említett technológiát, kutatásokat kell folytatnunk az amorf felületek nyomtathatósága vonatkozásában, ill. a kutatások alapján egy matematikai modellt kell felállítani, amely alapján ki tudjuk fejleszteni az amorf felületek nyomtatási, képleképzési technológiáját, mely alatt jelen esetben a torzulásmentes nyomat nyomtatást értjük.

A különböző anyagminőségű tárgyak felületén a bublejet technológiájú tintasugaras festékek nem tudnak megtapadni, ill. nem jön létre tartós adhéziós kapcsolat a festékréteg és a különböző anyagminőségű felületek között. Ezért kutatásokat kell végeznünk a különféle anyagok esetén a bublejet technológiákhoz használt festékek és a különböző anyagminőségű felületek adhéziós tulajdonságai vonatkozásában, meg kell határoznunk, hogy milyen határfelületi követelményeket kell teremteni a bublejet festékek optimális tapadásához, valamint meg kell határozni milyen határfelületi tapadási tulajdonságokat igényelnek a különböző anyagminőségű felületek.Az elméleti kutatási eredmények alapján ki kívánunk fejleszteni egy határfelületi bevonó anyag családot, ami kielégíti a fent részletezett feltételrendszert.

Az adaptív tárgynyomtatóhoz ki kívánunk fejleszteni egy illesztő programcsaládot, amely lehetővé teszi az eszköz csatlakozását a különféle operációs rendszerrel rendelkező számítástechnikai eszközökhöz, valamint egy felhasználóbarát kezelői programot, amivel tetszőleges digitális formátumú tartalmakat tudunk megjeleníteni a nyomtató segítségével a tárgyakon.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 139 426 908,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

Projekt megnevezése: „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése”

Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00656

Támogatás összege: 139 426 908,-Ft

Támogatás intenzitása: 66%

Brother PocketJet széria - A zsebben hordható mobilitás

Nyomtatás bárhol és bármikor az új Brother PocketJet 600 mobil nyomtatókkal 
 
 JP663
 

A Brother Magyarországon is bevezeti az új PocketJet 600 mobil nyomtató sorozatát, amelyek elképesztően kisméretűek, mégis A4-es méretben nyomtathatunk velük ott ahol éppen szükség van rá. Kis méretének köszönhetően táskában vagy akár zsebben is elfér és szinte bárhová felszerelhető, így rendkívül megkönnyíti a folyamatosan mozgásban lévők munkáját.

 A Brother saját fejlesztésű PocketJet 600 (PJ600) sorozatanégy új mobil nyomtatót foglal magába (PJ-622PJ-662, PJ-623és PJ-663 modellek), amelyek direkt termál technológiával működnek. A technológia egyre népszerűbb a külső helyszíni nyomtatási megoldások (értékesítők, szerviz szakemberek, logisztikai- és sürgősségi területen dolgozók) körében, mivel tartós, megbízható végeredményt nyújt változó környezeti körülmények között, párás környezetben vagy nagyobb hőmérséklet-ingadozások esetén is. A termál nyomtatási technológiát alkalmazó nyomtatók működéséhez csak akkumulátor és a kompatibilis papír szükséges, így tinta, toner vagy szalag használata nélkül szivárgás- és foltmentesen hordozhatók, illetve fenntartási költségei is alacsonyak.  A mobil nyomtató mindössze 473 grammot nyom (akkumulátor és papír nélkül) és kevesebb, mint 26 cm hosszú, így kisebb méretű munkaterületen is elhelyezhető, magunkkal vihető és akár járművekben is felszerelhető.  

A helyszíni nyomtatással elkerülhető az elírás lehetősége így nagyobb pontosságot, biztonságot nyújt, illetve csökkenhetnek a központi irodákkal, székhelyekkel zajló kommunikációs igények és az adminisztrációs költségek. Az ügyfelek számára nagyobb elégedettséggel jár az azonnali dokumentumcsere, rövidül a dokumentumok körforgási ideje. Megbízhatóságának és ultrakönnyű súlyának köszönhetően számos felhasználási területen értékes munkaeszközként használható. 

PJ600 sorozat nyomtatói 6 lap/perc sebességgel nyomtatnak, 203 x 200 dpi (PJ-622 és PJ-662 típusoknál), illetve 300 x 300 dpi (PJ-623 és PJ-663 típusoknál) felbontásban. Hálózati adapterről, újratölthető Ni-MH (70 oldal nyomtatás egy feltöltéssel) vagy Li-ion akkumulátorral üzemeltethetők, amellyel egy feltöltés során akár 300 oldal is kinyomtatható, autóban pedig a készülék szivargyújtó töltővel üzemeltethető. A készülékek USB 2.0, IrDA, illetve a PJ-662 és      PJ-663 típusoknál Bluetooth interfésszel rendelkeznek az adatkommunikáció megkönnyítésére. IrDA és Bluetooth kapcsolatnál nyomtató illesztőprogram használata nélkül is indítható a JPEG formátumú képek nyomtatása. A készülék kompatibilis Windows XP / Vista / 7 / Mac operációs rendszerekkel. A nyomtató maximálisan 216 mm széles elővágott papírt és hőpapírtekercset kezel, ahol tetszőleges hosszúságnál egyszerűen leválasztható a papír a készülék vágóeszközével. A PJ-623 és PJ-663 típusoknál dokumentumsablon letöltési és nyomtatási lehetőségek, illetve teljes körű tervezőszoftver áll rendelkezésre a dokumentum minták szerkesztéséhez és letöltéséhez. A nyomtató állapotjelző fényekkel jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, az adatfogadást, és a Bluetooth kapcsolat létrejöttét. A PocketJet nyomtatók összeköthetők laptoppal, tablettel, PDA-val, okostelefonnal USB, IrDA, és Bluetooth kapcsolaton keresztül.  

A készülékekhez többféle kiegészítő kapható, amelyekkel a nyomtatási igények még inkább személyre szabhatók, például a Ni-MH és Li-ion újratölthető akkumulátor, védőborító, hordozó tok, vagy az autós készlet. 

PJ-663 mobil nyomtató az innováció és a minőség kategóriában az idei hannoveri International Forum Design nemzetközi tervezői verseny "iF Product Design Award 2011" díját is elnyerte. 

 

Sornyomtatók féláron


A T6212, T6215 és a T6218 modellek most féláron rendelhetők!

Csúcsteljesítménnyel a maximális elvárásokért


A T6212, T6215 és a T6218 a világ legmodernebb sornyomtató generációjának leggyorsabb típusai. Sebességük percenként 1200, 1500 ill. 1800 sor! Óránként több mint 1700, 2200 ill. 2600 oldal kinyomtatásával is elboldogulnak*. „Constant Density Font” üzemmódban e tempók változatlanok maradnak sűrített írások (12, 15, 17 cpi) esetén is. Grafikai sebességük is meggyőző: 150, 187 ill. 225 inch/perc.

Kiemelkedő robosztusság


Elsődleges cél a rendkívül magas szintű megbízhatóság, ezért ezeket a nyomtatókat havi 345,000, 430,000 ill. 512,000 oldal kinyomtatására méretezték. Azaz egyáltalán nem szükséges a folyamatos felügyelet. Csak be kell őket kapcsolni és nyomtatni, nyomtatni, nyomtatni…, új papírt befűzni, s folytatni a nyomtatást hosszú éveken keresztül. Persze néha azért új festékszalag is szükséges.

A maximális üzembiztonság elérésének érdekében a Tallynál igyekeztek minden részletre figyelni:


 • Tovább fejlesztették a már korábban szabadalmaztatott „Stored Energy” technológiát. Az íróműben – más nevén kalapácssorban – erősebb rugókat alkalmaztak. Ennek köszönhetően tovább nőtt a megbízhatóság és javult az íráskép.
 • Egyedülálló az a megoldás, hogy az ütésből visszalendülő kalapácsmodul mozgási energiáját visszatáplálja a tápegységbe. Ezáltal a T621x sorozat 40%-kal kevesebbet fogyaszt elődjénél! Ez pedig kisebb termelt hőt és ezzel párhuzamosan nagyobb üzembiztonságot jelent.
 • Minden írómű elemet – azaz kalapácsmodult – már nem egy, hanem kettő tekercs hajt meg. Így ha egyikőjük leég, a nyomtató akkor sem áll meg, hanem zavartalanul folytatja munkáját.
 • A kalapácssor mozgató mechanika csapágyainak mind a méretét, mind a számát megnövelték.
 • Külön ventillátor hűti a tápegységet és a vezérlő elektronikát.
 • Még az ajtózsanérokat is megerősítették


Maximum a papírkezelésben is


Nem kell megalkudni keskenyebb papírformátummal. A T621x sorozatú printerek teljes szélességű, A3-as leporelló befogadására alkalmasak, amire 10 cpi-s karakter sűrűség esetén, egy sorba 136 jelet tudnak nyomtatni. Befűzéskor csak egy mozdulat elég az egész nyomóhenger hátrabuktatásához, s ezzel elegendő rés nyílik a leporelló előtt. A papír továbbításáról két traktorpár gondoskodik, melyek acéltüskéi nagy szakító-szilárdságú szíjba vannak ágyazva, így sohasem kopnak el ill. a szakadás esélye is minimális. A traktorpárok egymáshoz viszonyított távolsága állítható. Ennek segítségével lehet őket pontosan a leporelló lyukaira pozícionálni és azt követően a papírt megfeszíteni.


Világcsúcs festékszalag élettartam!

A T6212/T6215/T6218 festékszalag kezelése egyedülálló a maga nemében. A 250 millió(!) karakter élettartamú festékszalaggal világcsúcsot dönt a Tally! Több mint négyszer hosszabb ideig tart, mint bármely eddigi kellékanyag, s mindemellett felére csökken az egy oldalra jutó nyomtatási költség! Az újonnan szabadalmaztatott „Smart Ribbon” technológia előnye, hogy a használat során az íráskép csak csekély mértékben halványul el. A minőség csak a festék kifogyásakor romlik. Külön motor forgatja a szalagot, miközben egy másik motor pedig kizárólag a festékező pumpát hajtja. Az ún. „Intelligens Szalag Szoftver” (IRS) mindig figyeli, hogy mennyi az aktuális nyomtatnivaló és ennek megfelelően adagolja az éppen szükséges mennyiségű festéket. Az IRS vezérlésével a printerek automatikusan átugorják a szalag elejét és végét összekötő illesztést, azaz nem nyomtatnak a hegesztésre. Ezért nincs olvashatatlan nyomat ill. szakadás-veszély.


Kényelem, csendes üzemmel párosítva

A T6212/T6215/T6218 zajmentesen szolgálja kezelőjét. A teljesen új fejlesztésű mechanikájuk vibrációja minimális. Így zajszintjük mindössze 50, 52 ill. 55 dB, ezért még irodákban is szalonképesek. A nyomtatókon egyszerre tízféle beállítás menthető el és hívható elő egy gombnyomással a kezelőpultról. A jobb azonosítás végett ezen beállítások külön-külön elnevezhetőek. Szabályozható a kalapácsok ütési ereje, ami a kellő olvashatóságot biztosítja a többpéldányos leporellók esetében. Megfordítható a nyomtatók mindkét ajtajának a nyitási iránya. Így a T6212/T6215/T6218 szó szerint kézreállóvá alakítható.


Időtálló elektronika

RISC processzoros elektronikájuk minden általánosan használt mátrix- ill. sornyomtató nyelvet ismer. Ezen túlmenően még háromféle grafikus emulációval is rendelkeznek. Ám ez még nem minden, mert tizenkét vonalkód típus mellett extra méretű karakterek (LCP) is nyomtathatók. 52 féle nemzeti karakterkészletük között természetesen megtalálható a magyar is. Párhuzamos portjaik kétirányú kommunikációra képesek.

A T6212, T6215 és a T6218 típusok nem egyszerű hálózati interfésszel szerelhetők fel, hanem annál komolyabb műszaki tartalmú print-serverrel, így a printerek távolról konfigurálhatóak, felügyelhetőek és tesztelhetőek akár egy web-böngésző segítségével is. Automatikusan jelzést küldenek ha például kifogyott a papír vagy valami probléma merült fel nyomtatás közben. Állapotjentésüket e-mailben is képesek elpostázni, akár a világ másik felére.