Brother PocketJet széria - A zsebben hordható mobilitás

Nyomtatás bárhol és bármikor az új Brother PocketJet 600 mobil nyomtatókkal 
 
 JP663
 

A Brother Magyarországon is bevezeti az új PocketJet 600 mobil nyomtató sorozatát, amelyek elképesztően kisméretűek, mégis A4-es méretben nyomtathatunk velük ott ahol éppen szükség van rá. Kis méretének köszönhetően táskában vagy akár zsebben is elfér és szinte bárhová felszerelhető, így rendkívül megkönnyíti a folyamatosan mozgásban lévők munkáját.

 A Brother saját fejlesztésű PocketJet 600 (PJ600) sorozatanégy új mobil nyomtatót foglal magába (PJ-622PJ-662, PJ-623és PJ-663 modellek), amelyek direkt termál technológiával működnek. A technológia egyre népszerűbb a külső helyszíni nyomtatási megoldások (értékesítők, szerviz szakemberek, logisztikai- és sürgősségi területen dolgozók) körében, mivel tartós, megbízható végeredményt nyújt változó környezeti körülmények között, párás környezetben vagy nagyobb hőmérséklet-ingadozások esetén is. A termál nyomtatási technológiát alkalmazó nyomtatók működéséhez csak akkumulátor és a kompatibilis papír szükséges, így tinta, toner vagy szalag használata nélkül szivárgás- és foltmentesen hordozhatók, illetve fenntartási költségei is alacsonyak.  A mobil nyomtató mindössze 473 grammot nyom (akkumulátor és papír nélkül) és kevesebb, mint 26 cm hosszú, így kisebb méretű munkaterületen is elhelyezhető, magunkkal vihető és akár járművekben is felszerelhető.  

A helyszíni nyomtatással elkerülhető az elírás lehetősége így nagyobb pontosságot, biztonságot nyújt, illetve csökkenhetnek a központi irodákkal, székhelyekkel zajló kommunikációs igények és az adminisztrációs költségek. Az ügyfelek számára nagyobb elégedettséggel jár az azonnali dokumentumcsere, rövidül a dokumentumok körforgási ideje. Megbízhatóságának és ultrakönnyű súlyának köszönhetően számos felhasználási területen értékes munkaeszközként használható. 

PJ600 sorozat nyomtatói 6 lap/perc sebességgel nyomtatnak, 203 x 200 dpi (PJ-622 és PJ-662 típusoknál), illetve 300 x 300 dpi (PJ-623 és PJ-663 típusoknál) felbontásban. Hálózati adapterről, újratölthető Ni-MH (70 oldal nyomtatás egy feltöltéssel) vagy Li-ion akkumulátorral üzemeltethetők, amellyel egy feltöltés során akár 300 oldal is kinyomtatható, autóban pedig a készülék szivargyújtó töltővel üzemeltethető. A készülékek USB 2.0, IrDA, illetve a PJ-662 és      PJ-663 típusoknál Bluetooth interfésszel rendelkeznek az adatkommunikáció megkönnyítésére. IrDA és Bluetooth kapcsolatnál nyomtató illesztőprogram használata nélkül is indítható a JPEG formátumú képek nyomtatása. A készülék kompatibilis Windows XP / Vista / 7 / Mac operációs rendszerekkel. A nyomtató maximálisan 216 mm széles elővágott papírt és hőpapírtekercset kezel, ahol tetszőleges hosszúságnál egyszerűen leválasztható a papír a készülék vágóeszközével. A PJ-623 és PJ-663 típusoknál dokumentumsablon letöltési és nyomtatási lehetőségek, illetve teljes körű tervezőszoftver áll rendelkezésre a dokumentum minták szerkesztéséhez és letöltéséhez. A nyomtató állapotjelző fényekkel jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, az adatfogadást, és a Bluetooth kapcsolat létrejöttét. A PocketJet nyomtatók összeköthetők laptoppal, tablettel, PDA-val, okostelefonnal USB, IrDA, és Bluetooth kapcsolaton keresztül.  

A készülékekhez többféle kiegészítő kapható, amelyekkel a nyomtatási igények még inkább személyre szabhatók, például a Ni-MH és Li-ion újratölthető akkumulátor, védőborító, hordozó tok, vagy az autós készlet. 

PJ-663 mobil nyomtató az innováció és a minőség kategóriában az idei hannoveri International Forum Design nemzetközi tervezői verseny "iF Product Design Award 2011" díját is elnyerte.