Sornyomtatók féláron


A T6212, T6215 és a T6218 modellek most féláron rendelhetők!

Csúcsteljesítménnyel a maximális elvárásokért


A T6212, T6215 és a T6218 a világ legmodernebb sornyomtató generációjának leggyorsabb típusai. Sebességük percenként 1200, 1500 ill. 1800 sor! Óránként több mint 1700, 2200 ill. 2600 oldal kinyomtatásával is elboldogulnak*. „Constant Density Font” üzemmódban e tempók változatlanok maradnak sűrített írások (12, 15, 17 cpi) esetén is. Grafikai sebességük is meggyőző: 150, 187 ill. 225 inch/perc.

Kiemelkedő robosztusság


Elsődleges cél a rendkívül magas szintű megbízhatóság, ezért ezeket a nyomtatókat havi 345,000, 430,000 ill. 512,000 oldal kinyomtatására méretezték. Azaz egyáltalán nem szükséges a folyamatos felügyelet. Csak be kell őket kapcsolni és nyomtatni, nyomtatni, nyomtatni…, új papírt befűzni, s folytatni a nyomtatást hosszú éveken keresztül. Persze néha azért új festékszalag is szükséges.

A maximális üzembiztonság elérésének érdekében a Tallynál igyekeztek minden részletre figyelni:


  • Tovább fejlesztették a már korábban szabadalmaztatott „Stored Energy” technológiát. Az íróműben – más nevén kalapácssorban – erősebb rugókat alkalmaztak. Ennek köszönhetően tovább nőtt a megbízhatóság és javult az íráskép.
  • Egyedülálló az a megoldás, hogy az ütésből visszalendülő kalapácsmodul mozgási energiáját visszatáplálja a tápegységbe. Ezáltal a T621x sorozat 40%-kal kevesebbet fogyaszt elődjénél! Ez pedig kisebb termelt hőt és ezzel párhuzamosan nagyobb üzembiztonságot jelent.
  • Minden írómű elemet – azaz kalapácsmodult – már nem egy, hanem kettő tekercs hajt meg. Így ha egyikőjük leég, a nyomtató akkor sem áll meg, hanem zavartalanul folytatja munkáját.
  • A kalapácssor mozgató mechanika csapágyainak mind a méretét, mind a számát megnövelték.
  • Külön ventillátor hűti a tápegységet és a vezérlő elektronikát.
  • Még az ajtózsanérokat is megerősítették


Maximum a papírkezelésben is


Nem kell megalkudni keskenyebb papírformátummal. A T621x sorozatú printerek teljes szélességű, A3-as leporelló befogadására alkalmasak, amire 10 cpi-s karakter sűrűség esetén, egy sorba 136 jelet tudnak nyomtatni. Befűzéskor csak egy mozdulat elég az egész nyomóhenger hátrabuktatásához, s ezzel elegendő rés nyílik a leporelló előtt. A papír továbbításáról két traktorpár gondoskodik, melyek acéltüskéi nagy szakító-szilárdságú szíjba vannak ágyazva, így sohasem kopnak el ill. a szakadás esélye is minimális. A traktorpárok egymáshoz viszonyított távolsága állítható. Ennek segítségével lehet őket pontosan a leporelló lyukaira pozícionálni és azt követően a papírt megfeszíteni.


Világcsúcs festékszalag élettartam!

A T6212/T6215/T6218 festékszalag kezelése egyedülálló a maga nemében. A 250 millió(!) karakter élettartamú festékszalaggal világcsúcsot dönt a Tally! Több mint négyszer hosszabb ideig tart, mint bármely eddigi kellékanyag, s mindemellett felére csökken az egy oldalra jutó nyomtatási költség! Az újonnan szabadalmaztatott „Smart Ribbon” technológia előnye, hogy a használat során az íráskép csak csekély mértékben halványul el. A minőség csak a festék kifogyásakor romlik. Külön motor forgatja a szalagot, miközben egy másik motor pedig kizárólag a festékező pumpát hajtja. Az ún. „Intelligens Szalag Szoftver” (IRS) mindig figyeli, hogy mennyi az aktuális nyomtatnivaló és ennek megfelelően adagolja az éppen szükséges mennyiségű festéket. Az IRS vezérlésével a printerek automatikusan átugorják a szalag elejét és végét összekötő illesztést, azaz nem nyomtatnak a hegesztésre. Ezért nincs olvashatatlan nyomat ill. szakadás-veszély.


Kényelem, csendes üzemmel párosítva

A T6212/T6215/T6218 zajmentesen szolgálja kezelőjét. A teljesen új fejlesztésű mechanikájuk vibrációja minimális. Így zajszintjük mindössze 50, 52 ill. 55 dB, ezért még irodákban is szalonképesek. A nyomtatókon egyszerre tízféle beállítás menthető el és hívható elő egy gombnyomással a kezelőpultról. A jobb azonosítás végett ezen beállítások külön-külön elnevezhetőek. Szabályozható a kalapácsok ütési ereje, ami a kellő olvashatóságot biztosítja a többpéldányos leporellók esetében. Megfordítható a nyomtatók mindkét ajtajának a nyitási iránya. Így a T6212/T6215/T6218 szó szerint kézreállóvá alakítható.


Időtálló elektronika

RISC processzoros elektronikájuk minden általánosan használt mátrix- ill. sornyomtató nyelvet ismer. Ezen túlmenően még háromféle grafikus emulációval is rendelkeznek. Ám ez még nem minden, mert tizenkét vonalkód típus mellett extra méretű karakterek (LCP) is nyomtathatók. 52 féle nemzeti karakterkészletük között természetesen megtalálható a magyar is. Párhuzamos portjaik kétirányú kommunikációra képesek.

A T6212, T6215 és a T6218 típusok nem egyszerű hálózati interfésszel szerelhetők fel, hanem annál komolyabb műszaki tartalmú print-serverrel, így a printerek távolról konfigurálhatóak, felügyelhetőek és tesztelhetőek akár egy web-böngésző segítségével is. Automatikusan jelzést küldenek ha például kifogyott a papír vagy valami probléma merült fel nyomtatás közben. Állapotjentésüket e-mailben is képesek elpostázni, akár a világ másik felére.