Logisztikai megoldások

Logisztikai megoldások

A Printronix Inc. piacvezető fejlesztője és gyártója az ipari, a back office, és a szállítmányozás területén használt nyomtatási megoldásoknak. A Printronix sormátrix nyomtatók, termo-, és lézernyomtatók éppúgy megtalálhatók az ipari gyártósorok mellett, mint az értékesítés és logisztika területén. Az egységes koncepcióval…

More...
3D nyomtatás

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás a 21. század forradalmian új technológiája. A 3D nyomtatás segítségével háromdimenziós tárgyakat…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

befektetes a jovobe logo

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15-2015-00656 pályázati támogatás

 

 

 

Megkezdődtek a fejlesztési és megvalósítási munkák az „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése” című, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalato K+F+Itevékenységének támogatása keretében megvalósuló projektben, Miskolcon, konzorciumi együttműködés keretében. Konzorciumi partner a Mikro Stúdió Kft.

 

 

 

 

A projekt célja: 

A projekt keretein belül egy digitális adaptív tárgynyomtatót kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és elektronikai elemek, valamint festék és bevonó anyagok és vezérlő rendszerek kifejlesztésével, kutatásával, különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomtatás technikában jelenleg, a gyártók által kínált modellek kizárólag síkbeli papír alapú nyomtatásra képesek. A gyakorlatban a tárgyak geometrikus és amorf felületekkel és különféle anyag és felületi minőséggel rendelkeznek. A projekt célja a tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése mely alkalmas a különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

 

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani a fent említett technológiát, kutatásokat kell folytatnunk az amorf felületek nyomtathatósága vonatkozásában, ill. a kutatások alapján egy matematikai modellt kell felállítani, amely alapján ki tudjuk fejleszteni az amorf felületek nyomtatási, képleképzési technológiáját, mely alatt jelen esetben a torzulásmentes nyomat nyomtatást értjük.

A különböző anyagminőségű tárgyak felületén a bublejet technológiájú tintasugaras festékek nem tudnak megtapadni, ill. nem jön létre tartós adhéziós kapcsolat a festékréteg és a különböző anyagminőségű felületek között. Ezért kutatásokat kell végeznünk a különféle anyagok esetén a bublejet technológiákhoz használt festékek és a különböző anyagminőségű felületek adhéziós tulajdonságai vonatkozásában, meg kell határoznunk, hogy milyen határfelületi követelményeket kell teremteni a bublejet festékek optimális tapadásához, valamint meg kell határozni milyen határfelületi tapadási tulajdonságokat igényelnek a különböző anyagminőségű felületek.Az elméleti kutatási eredmények alapján ki kívánunk fejleszteni egy határfelületi bevonó anyag családot, ami kielégíti a fent részletezett feltételrendszert.

Az adaptív tárgynyomtatóhoz ki kívánunk fejleszteni egy illesztő programcsaládot, amely lehetővé teszi az eszköz csatlakozását a különféle operációs rendszerrel rendelkező számítástechnikai eszközökhöz, valamint egy felhasználóbarát kezelői programot, amivel tetszőleges digitális formátumú tartalmakat tudunk megjeleníteni a nyomtató segítségével a tárgyakon.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 139 426 908,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

Projekt megnevezése: „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése”

Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00656

Támogatás összege: 139 426 908,-Ft

Támogatás intenzitása: 66%