3D Systems

3D Systems

Cégünk a 3D nyomtatási technológiai fejlesztésében élenjáró szerepet betöltő 3D Systems hivatalos magyarországi kompetencia központja. Bemutatótermünkben SLA, MJP és…

More...
CraftBot Shop

CraftBot Shop

Vásárolja meg a CraftBot legújabb IDEX modelljeit 5 év garanciával a web áruházunkban!

More...
Builder 3D

Builder 3D

A Builder Extreme termék család az egyik legnagyobb nyomtatási mérettel rendelkező FFF technológiájú ipari 3D nyomtató a piacon. A négy különböző méretű modell a speciális  „Dual-Feed®” extrudert (nyomtatófej) használja, amelybe egyszerre két filament beolvasztásával dolgozik.

More...
HP Jet Fusion 3D

HP Jet Fusion 3D

Ismerje meg a HP Jet Fusion 3D 4200 és 580 nyomtatási megoldást

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
 • CraftBot Plus Classic akció
  1 extruder, Nyomtatási méret: 250×200×200mm, Rétegfelbontás: 50-300 mikron,Pozicionálási precizitás X-Y: 4 mikron, Z: 2 mikron, Filament átmérő: 1,75mm,Fúvóka átmérő: 0,4mm, Fúvóka hőmérséklet: 180-260°C,Tárgyasztal hőmérséklet: 50-110°C. Nyomtatási sebesség: 50-200mm/s.USB Host és Wi-Fi IF, Win7/8/10, Garancia: 1 évTámo...
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
    Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15-2015-00656 pályázati támogatás       Megkezdődtek a fejlesztési és megvalósítási munkák az „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése” cí...
 • Sornyomtatók féláron
  A T6212, T6215 és a T6218 modellek most féláron rendelhetők! Csúcsteljesítménnyel a maximális elvárásokért A T6212, T6215 és a T6218 a világ legmodernebb sornyomtató generációjának leggyorsabb típusai. Sebességük percenként 1200, 1500 ill. 1800 sor! Óránként több mint 1700, 2200 ill. 2600 oldal kinyomtatásával is elboldo...

GINOP 2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

 

 

Projekt címe:

Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése

 

Szerződés száma: 

GINOP-2.1.1-15-2015-00656

 

 

A projekt célja: 

 

A projekt keretein belül egy digitális adaptív tárgynyomtatót kívánunk kifejleszteni, tintasugaras technológiai alapokon, már meglévő nyomtatóművek és vezérlő rendszerek és részegységek átalakításával, egybeintegrálásával, ill. új szerkezeti és elektronikai elemek, valamint festék és bevonó anyagok és vezérlő rendszerek kifejlesztésével, kutatásával, különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomtatás technikában jelenleg, a gyártók által kínált modellek kizárólag síkbeli papír alapú nyomtatásra képesek. A gyakorlatban a tárgyak geometrikus és amorf felületekkel és különféle anyag és felületi minőséggel rendelkeznek. A projekt célja a tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése mely alkalmas a különféle anyagminőségű és geometriai felülettel rendelkező tárgyak nyomtatására.

 

Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani a fent említett technológiát, kutatásokat kell folytatnunk az amorf felületek nyomtathatósága vonatkozásában, ill. a kutatások alapján egy matematikai modellt kell felállítani, amely alapján ki tudjuk fejleszteni az amorf felületek nyomtatási, képleképzési technológiáját, mely alatt jelen esetben a torzulásmentes nyomat nyomtatást értjük.

A különböző anyagminőségű tárgyak felületén a bublejet technológiájú tintasugaras festékek nem tudnak megtapadni, ill. nem jön létre tartós adhéziós kapcsolat a festékréteg és a különböző anyagminőségű felületek között. Ezért kutatásokat kell végeznünk a különféle anyagok esetén a bublejet technológiákhoz használt festékek és a különböző anyagminőségű felületek adhéziós tulajdonságai vonatkozásában, meg kell határoznunk, hogy milyen határfelületi követelményeket kell teremteni a bublejet festékek optimális tapadásához, valamint meg kell határozni milyen határfelületi tapadási tulajdonságokat igényelnek a különböző anyagminőségű felületek.Az elméleti kutatási eredmények alapján ki kívánunk fejleszteni egy határfelületi bevonó anyag családot, ami kielégíti a fent részletezett feltételrendszert.

Az adaptív tárgynyomtatóhoz ki kívánunk fejleszteni egy illesztő programcsaládot, amely lehetővé teszi az eszköz csatlakozását a különféle operációs rendszerrel rendelkező számítástechnikai eszközökhöz, valamint egy felhasználóbarát kezelői programot, amivel tetszőleges digitális formátumú tartalmakat tudunk megjeleníteni a nyomtató segítségével a tárgyakon.

A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Strukturális és Beruházási Alapból valamint Magyarország Kormánya 139 426 908,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

 

 

Projekt adatai: 

 • Projekt megnevezése: „Amorf és geometrikus felületek nyomtatását megalapozó kutatás, adaptív tárgynyomtató fejlesztése”
 • Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00656
 • Támogatás összege: 139 426 908,-Ft
 • Támogatás intenzitása: 66%
 • A projekt befejezési dátuma: 2018.11.15.

 

 

Záró sajtóközlemény [letöltés]