Ricoh

Az 1936-ban alapított Ricoh Company, Ltd. központja Japánban, Tokióban található, de a cég az egész világban jelen van. Világszerte több, mint 108 000 alkalmazottal rendelkező cégünk az irodai és nyomdaipari piacokra specializálódott. Mindenütt együttműködünk különböző szervezetekkel a munkakörülmények modernizálása és a dokumentumkezelés hatékonyságának optimalizálása érdekében. Képalkotó eszközöket, ipari termékeket és hálózati rendszermegoldásokat is fejlesztenek.

A cég gyökereit a Fizikai és Kémiai Kutatóintézetig vezethetjük vissza, ahol 1927-ben elhatározták, hogy kutatási és fejlesztési koncepcióikat megismertetik az iparral és a társadalommal, és létrehozták a Rikagaku Kogyo vállalatot. 1936-ban a Rikagaku Kogyo megalapította a Riken Kankoshi Co., Ltd.-t, amely fotópapírok gyártásával és értékesítésével foglalkozott. A cég 1937-ben belevágott a fényképezőgépek gyártásába, 1950-ben pedig megalkotta Japán első tömeggyártású fényképezőgépét, ami jelentősen megnövelte népszerűségét a vásárlók körében. A vállalat 1955-ben a Ricopy 101 bemutatásával belépett az irodagépek piacára.

A Ricoh számára az 1970-es évtized a nagy innovációk évtizede volt. 1974-ben bemutatták a RIFAX 600S-t, a világ első nagysebességű irodai telefaxát. 1977-ben megalkották az irodai automatizálásra használt OA rövidítést. A 80-as években tovább folytatták a technológiai fejlesztéseket, tevékenységüket számítógép és szövegfeldolgozó termékcsaládok, valamint optikai archiváló rendszerek és lézernyomtatók bevezetésével kiterjesztették az irodai termelékenység támogatására is.

1987-ben megalkották az első irodai digitális multifunkcionális nyomtatót, az IMAGIO 320-at. 1996-ban az imagio MF200, egy kompakt és nagyon költséghatékony másoló bemutatásával hozzájárultak a digitális típusok népszerűsítéséhez. Hálózatba kapcsolható és színes megoldásokat is kidolgoztak. 1995-ben a Savin Corporation és a Gestetner Holdings PLC megvásárlásával tovább bővítették nemzetközi értékesítési hálózatunkat.

A környezeti és társadalmi felelősségvállalást egyaránt szem előtt tartva 2002-ben a Ricoh volt a második japán vállalat, amely részt vett az ENSZ Global Compact kezdeményezésében. 2003-ban a fenntartható fejlődés terén mutatott nemzetközi vállalati erőfeszítéseinket a World Environment Center aranyérmével jutalmazták, ezzel ők voltak az első ázsiai vállalat, amelyik megkapta ezt az elismerést.

A tengerentúli kereskedelmi hálózatunk megerősítése, valamint a támogatási és megoldási területek erősítése érdekében a következő felvásárlásokat hajtották végre: az NRG Group az Egyesült Királyságban 1996-ban; a Lanier 2001-ben és a Savin a következő évben; a Hitachi és az IBM nyomtatóágazata 2004-ben; a Danka Business Systems európai részlege 2006-ban; a globális értékesítési struktúra támogatása érdekében megvásárolták az IKON Office Solutions, Inc.-t 2008-ban; 2010-ben az InfoPrint Solutions teljesen a Ricoh tulajdonába került.

A Ricoh Europe 70 országban van jelen, két központja Londonban (Egyesült Királyság) és Amstelveenben (Hollandia) található. A térségben működő értékesítési, gyártási és támogatási telephelyek között megtalálható három Európai Zöld Központ (Egyesült Királyság, Hollandia, Németország), valamint öt további kihelyezett alkatrészellátó központ (Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország), amelyek lehetővé teszik az legmagasabb szolgáltatási színvonal biztosítását ügyfeleik részére, valamint a környezet egységesebb és átfogóbb fejlesztését célzó erőfeszítéseink nagyobb területre való kiterjesztését.

Négy gyártótelephellyel rendelkeznek Európában, melyeket a legmagasabb minőségi és környezetvédelmi szabványoknak megfelelően működtetnek; az üzemek központja Telfordban (Egyesült Királyság), Wellingborough-ban (Egyesült Királyság), Stirlingben (Egyesült Királyság) és Colmarban (Franciaország) található. Ezek a telephelyek felelősek a multifunkciós készülékek, faxkészülékek, kellékanyagok és hőpapírok gyártásáért és fejlesztésért. Minden üzem megkapta a ISO 14001 szabványt, a Nemzetközi Környezetkezelési Szabványt, ami biztosítja a környezet minőségét a telephelyen és körülötte, valamint az irodákban, ahol a termékeiket használják.