Microplex

A MicroPlex céget 1987-ben - az egykori Daimler-Benz konszernhez tartozó OLIMPIA írógépgyártó cég megszűnését követően - hozták létre. A cégalapítók vezető szerepet töltöttek be az egykor piacvezető írógépek alapfejlesztéseiben. Az itt megszerzett műszaki, technikai ismeretek birtokában indították el új cégüket, amely a „non impact” technológiákra (lézer, tintasugaras, termo) alapozott nyomtatók fejlesztését tűzte ki célul.

A MicroPlex mára egy rugalmas és innovatív vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A világszerte 8 nyolc leányvállalattal rendelkező cégcsoport több mint 10 éve folyamatosan nyereségesen működik speciális területén.

A MicroPlex központja az észak-németországi Varel városában található. Itt tevékenykedik azt az innovatív fejlesztő gárda, akik a cég erősségét és rugalmasságát adják: létrehozták a MicroPlex egyedülálló technológiáját, termékpalettáját. A cégcsoport töretlen fejlődését, növekedését az innovatív, egyedi termékekre, valamint a kitűnő szerviz hálózatra épített üzletpolitika alapozta meg.
 
RFID a jövő
Az RFID megoldások területén végzett kutatások a MicroPlex részére egy új ágazat létrejöttét jelentik. A rádiófrekvenciás RFID megoldások az elkövetkezendő években szédületes fejlődésen mennek majd keresztül. Ebben a fejlesztő, kutatómunkában kíván élenjáró szerepet betölteni a MicroPlex is. Már most kínálnak olyan termotranszfer nyomtató megoldást, amely egyidejűleg képes a hagyományos nyomtatott képet és a rádiófrekvenciás RFID kódot rögzíteni.
 
MicroPlex a fejlesztés specialistája
A MicroPlex legnagyobb értékét az a fejlesztői gárda jelenti, aki - driver, firmware és vezérlőkártya fejlesztési tapasztalataira támaszkodva - gyakorlatilag bármilyen felhasználói környezetbe képes illeszteni a nyomtatóit.
A legtöbb nagyvállalati alkalmazás során, egy szükségessé váló nyomtató csere esetén felvetődik annak a kérdése, hogy ki és miként fogja megvalósítani az új készülék illesztését a meglévő felhasználói környezethez. Általában a programozói, fejlesztői kapacitások a napi folyamatos munka fenntartása mellett az informatikusok részére szűk keresztmetszetet jelentenek. Így nehezen vagy egyáltalán nem megoldható az új nyomtatók rendszerbe illesztésének elvégzése, ami a legtöbb esetben automatikusan a nyomtatási feladat megoldásának elhúzódását jelenti. Erre nyújt szinte egyedülálló megoldást a MicroPlex, mivel mérnökeik képesek a meglévő felhasználói felülethez „igazítani” nyomtatójukat. Ezzel rengeteg időt és energiát spórolnak meg a beruházó cég számára.