Brother

Az 1908-ban alapított japán, Nagoya-i központú Brother csoport kiterjedt multinacionális vállalat, melynek elsődleges névjegye a japán precizitás és megfontoltság. Világszerte működnek irodáink, Japánban, Taiwanon, Koreában, Amerikában, Malájziában, Írországban és az Egyesült Királyságban üzemelő gyárainkban olyan egyedülálló minőségű multifunkciós eszközök, nyomtatók, faxok és címkenyomtatók gördülnek le a szalagsorokról, melyek alapvető elemei a 21. századi irodai megoldásoknak. A Brother világszerte vezető pozíciót tölt be a nyomtatók és kommunikációs technológia területén, valamint  európai szinten piacvezetővé vált a mono lézer multifunkciós készülékek kategóriában. A Brother 28 országban működik és több mint 100 országban forgalmazza sikerrel termékeit. A vállalat világszinten 25.000 alkalmazottat foglalkoztat.
   
A Brother szabadalmazott technológiái a fejlesztéstől a gyártáson át, egészen a forgalmazásig 100%-ban a vállalat szigorú felügyelete alatt, házon belül történnek. A Németországban létrehozott, szigorú követelményeket támasztó Blue Angel minősítést csak a legkörnyezetbarátabb termékek kaphatják meg, s a Brother számos készüléke rendelkezik ezen minősítéssel; továbbá az ENERGY STAR tanúsítványt szerzett termékeink megfelelnek az energiahatékony irodai berendezések fejlesztésére vonatkozó előírásoknak.
   
Kutatás-Fejlesztés
A Brother Kutató és Fejlesztő Központjában tanulmányozzák az alapvető technológiai eljárásokat annak érdekében, hogy eszközeik valamennyi területen tökéletesen helytálljanak. Az egyes divíziók valamint a Brother Kutató és Fejlesztő Központja közötti sikeres együttműködésnek és folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően, határozott előrelépéseket tesznek az új technológiák és termékek fejlesztésében.

Brother előretekintés - Tiszta elképzelésekkel

A nyomtató eszközök területén folyamatosan fejlesztik a lézer, tintasugaras és egyéb non - impact technológiát, mely csökkenti az irodában, a készülékek használatakor keletkező zajt.
Továbbá szintén folyamatos fejlesztés alatt állnak a készülékek részeit képező beviteli eszközök, mint például a nagy sebességű képfeldolgozó egységek, színes szkennerek valamint azok képeinek minősége. A jelenleg tervezés alatt álló termékek szintén rendelkeznek a továbbfejlesztett, integrált szolgáltatású digitális hálózati (ISDN) kommunikációval és adatbázis feldolgozás kereső technológiákkal. A Brother csoport technológiai fejlődéshez adattároló eszközöket is gyárt, mint például merevlemezek és lézer alapon működő precíziós mérő és feldolgozó berendezések, s mindezen túl aktívan keresnek és fejlesztenek új anyagokat a lézernyomtatókhoz használatos tonerekhez és a festékszalagokhoz, melyek a transzfer nyomtatás során nélkülözhetetlenek.