Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2011-1.3.1 pályázati támogatás

Megkezdődtek a fejlesztési és megvalósítási munkák az „Univerzális bizonyítványnyomtató kifejlesztése a KVINT-R Kft-nél” című, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projektben, Miskolcon.

A projekt célja: 

Univerzális bizonyítvány-nyomtató kifejlesztése a Kvint-R kft-nél. Széles papír- illetve borítófedél vastagsági határok között használható nyomtató fejlesztése bizonyítványok, kisfüzetek, kartonok nyomtatására.

A fejlesztési igényt az hívta életre, hogy a nyomdatechnikában jelenleg, a gyártók által kínált síkágyas modellek betétkönyvekből, kisfüzetekből, kartonlapokból csak vékonyabbak kezelésére alkalmasak. Az átlagosnál több oldalas vagy vastagabb, keményebb fedelű példányok, mint az iskolai bizonyítványok, diplomák, tértivevényes bizonylatok nyomtatása nem lehetséges velük.

A projekt célja a síkágyas, illetve tintasugaras dokumentumnyomtatók felhasználásával egy, vagy akár több új termék kifejlesztése.
Magyarországon jelenleg többtucat féle bizonyítvány van használatban. Ezek méretei, vastagságai, lapszámai, borítófedelük anyagai, borítófedél anyagok érdességei között nagy szórás mutatkozik. Ezt a kört bővíti továbbá a tértivevényes küldemények feladásához szükséges formanyomtatvány.
Célunk ezért olyan nyomtató kifejlesztése, amely mindezen széles paraméterek között ingadozó bizonyítványok vagy akár tértivevényes bizonylatok kezelésére is alkalmas legyen úgy, hogy mindezek mellett az adott bizonyítványokra és tértivevény bizonylatokra esetlegesen szükséges beszabályozások könnyen elvégezhetők legyenek.
A fejlesztési költségek és a fejlesztési idő csökkentésének elérését háromdimenziós nyomtató segítségével tervezzük megvalósítani.
A projekthez az Európai Unió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 94 743 500,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Projekt adatai: 

Projekt megnevezése: „Univerzális bizonyítványnyomtató kifejlesztése a KVINT-R Kft-nél”

Projekt azonosítója: GOP-1.3.1-11/A-2012-0164

Támogatás összege: 94 743 500 Ft

 mo megujul logo

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Univerzális bizonyítvány nyomtató kifejlesztése a Kvint-R Kft.-nél

 

 

2014 április 30.

 

 

A Kvint-R Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság 2012 07.27.-én sikeresen pályázott a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának /Akkreditált tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program keretében. A pályázaton elnyert közel 94,75 millió forint összegű támogatásból a vállalkozás közel 189,5 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre, melynek eredményeként „Univerzális bizonyítvány-nyomtató” került kifejlesztésre.

 

A kifejlesztett új nyomtató egy már létező, de korlátozottabb műszaki paraméterekkel rendelkező nyomtató alapjaira épül, annak mechanikájának, firmware-ének, vezérlő szoftverének, festékező rendszerének továbbfejlesztésével, valamint új bizonyítvány és nyomtatvány kezelő szoftver rendszer és egy web 2.0 alapú terméktámogató tudásbázis rendszer kifejlesztésével.

Továbbá a fejlesztés részét képezi egy biztonsági festék/tinta valamint patron/ festékszalag kazetta és szalagfestékező kifejlesztése.

 

Az elvégzett fejlesztések lehetővé teszik a ma Magyarországon alkalmazott bizonyítványok, igazolványok, vastag médiájú nyomtatványok, tértivevények, kisfüzetek, betétkönyvek azonos és eltérő vastagságú részeire történő nyomtatást a méretcsoportos beszabályozást követően.

A kifejlesztett biztonsági festék alkalmazásával megakadályozható a készüléken nyomtatott dokumentumok hamisítása.

 

A felhasználói bizonyítvány és nyomtatvány kezelő szoftver rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználó maga definiálhassa a nyomtatási feladatokat, ill. új bizonyítvány/nyomtatvány formátumokat hozhasson létre. A web 2.0 alapú terméktámogató tudásbázis rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók és a fejlesztők egy komplex tudásbázist hozhassanak létre, melyhez hozzáférhet minden Univerzális bizonyítvány nyomtatóval rendelkező regisztrált felhasználó.

 

A létrejött fejlesztés eredményeként  a nyomtató kategóriája vezetőjévé vált, alkalmazhatóvá vált minden alsó, közép és felsőoktatási intézményben, akkreditált szakképző központokban ill. minden olyan intézményben, vállalatnál ahol vastag médiára történik a nyomtatás. Kiemelkedő tulajdonságai miatt jelentősen javultak export lehetőségei.