Cégtörténet


1991

Magánszemélyek megalapítják a Kvint-R Kft., a Mannesmann Tally nyomtatók magyarországi szervizhálózatának megszervezése céljából.

1993
A Mannesmann Tally elismerve a Kvint-R Kft. munkáját és magas szakmai felkészültségét, kizárólagos szervizképviseleti jogot ad a cégünknek.

1995
Az egyre erőteljesebb kereskedelmi tevékenységnek köszönhetően Mannesmann Tally disztribúciós jogot kap a Kvint-R és még ugyan ebben az évben a legeredményesebb Mannesmann Tally nagykereskedővé válik.

1996
A Mannesmann Tally printerek kizárólagos magyarországi vezérképviseletévé lépünk elő.

1999
Elkészül a közel 800 m2–es Kvint-R cégközpont.

2001
Az ügyfelek igényeihez igazodva a cég kínálatába bekerülnek a Fujitsu Siemens Computers (ma már Fujitsu) számítástechnikai eszközei.

2003
A Tally és a Genicom cégek egyesülésével létrejött a TallyGenicom vállaltcsoport, amely továbbra is a Kvint-R-t bízza meg a vezérképviseleti feladatokkal.

2004
Az ország teljes területét lefedő viszonteladói partnerhálózat kiépítését kezdjük meg.

2005
A japán Ricoh nyomtatóival, multifunkciós dokumentumcentereivel és a német MicroPlex nagyteljesítményű leporellós lézernyomtatóival, és ipari termo nyomtatóival bővül a Kvint-R kínálata.

2006
A multifunkciós nyomtatókat, másolókat, faxkészülékeket és speciális címkenyomtatókat gyártó japán Brother cég disztribúcióját is megkezdi a Kvint-R.

2007
Az elmúlt évek munkájának eredményeként a magyar piac egyik leginkább nyomtatókra, nyomtatási megoldások kínálatára specializálódott szereplőjévé válunk, lefedve a felmerülő nyomtatási igények teljes skáláját az egyéni felhasználók igényeitől a speciális, egyedi, ipari megoldásokig, komplex megoldásokkal, teljes informatikai háttérrel támogatva.
 
2008
Az Kvint-R Kft. piaci szerepének megerősítését mutatja az egyre sikeresebb online boltjai: www.brothershop.hu,  www.ricohshop.hu, www.fontospontok.hu.

2009
Az ipari termo címkenyomtatókat gyártó amerikai Printronix gyár a Kvint-R-t bízza meg magyarországi képviseletével. A TallyGenicom mátrix, síkágyas, termo és mobil nyomtatók a jövőben TallyDascom néven kerülnek forgalmazásra. A régebbi modellek egy ideig még TallyGenicom néven jelennek meg, de az újabb fejlesztések már a TallyDascom márkanevet viselik. A TallyGenicom lézer- és sornyomtatók továbbra is TallyGenicom márkanév alatt futnak.

2011
Elsindul a minőségi után gyártott S4S márkájú kellékanyagok értékesítése.

2012
A MemJet nagyteljesítményű tintasugatas technológiát alkalmazó Lomond nyomtatók értékesítésének elindítása.

2013
Utax nyomtatók és másolók értékesítési a központosított közbeszerzés keretei között.

2014
Beszerzésre kerül egy ProJet 660Pro színes 3D nyomtató, amely a világ egyik leginnovatívabb 3D fejlesztős és gyártó cégének a 3D Systems terméke.

2014
A közbeszerzés területén elért értékesítési sikereinknek köszönhetően  HP Gold Partner státuszt kapunk.

2015
Egy egészek különös nyomtatási területen is megjelenünk. Kifejlesztésre kerül a Mirabilis körömnyomtató, amely körömszalonok számára biztosít gyors és egyszerű dekorálási lehetőséget. A tetszőlegesen kialakított motívum, grafika vagy akár kép egyszerűen ráfesthető a női körömre.  

2016
Lexmark Business Solutions Dealer partneri státusz elnyerése.

2016
3D Systems Authorized Reseller státusz megszerzése. Ezzel a Kvint-R Kft. kizárólagos értékesítési és szerviz jogot kapott a 3D Systems termékeinek Magyarországi értékesítésére. 

2016
Ebben az évben ünnepeltük cégünk alapításának 25-ik évfordulóját.

 

A Kvint-R Kft. változatlan feltételekkel importálja, értékesíti, szervizeli, műszaki támogatásban részesíti mind a TallyDascom (www.tallydascomshop.hu), mind a TallyGenicom nyomtatókat.